L’omnipresència de Carles Marigó

Els primers pasos musicals d’aquesta estranya represa m’han dut al descobriment del jove pianista Carles Marigó, a qui sembla que vegi per tot arreu aquests dies.

Si esteu seguint el cicle d’estiu del Palau de la Música, haureu observat que han programat alguns grans noms afins a la casa, com Albert Guinovart, però també moltes promeses i artistes de kilómetre zero que, si no hagués estat per la pandèmia, potser no haurien trobat el seu espai. Un d’ells ha estat el protagonista d’aquesta entrada, que es va presentar amb un programa que contenia Bach, Mendelsohn, Magrané i -atenció, que la paraula és clau quan parlem d’aquest artista- una improvisació. Aquí en teniu el detall: https://www.palaumusica.cat/es/carles-marigo-piano_767053

Avancem: a Catalunya Música estan repescant el que es va poder fer del festival Emergents, just abans l’aturada de l’activitat cultural. Entre els concerts de les futures estrelles, Marigó presentava el programa “Ibèrics”, un passeig en el temps trascorregut entre Cabezón i De Falla i Granados. I tornem a trobar la seva marca personal: l’instrumentista no es limita a interpretar les partitures tal i com les coneixem sinó que les reescriu, remodela i presenta des d’un punt de vista inèdit. Perfectament reconeixibles i des del respecte però amb el seu toc joganer, flexible, de dinàmiques vives. Molt refrescant escoltar peces conegudes passades pel túrmix d’un músic jove amb idees. Si ho voleu recoperar: https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/els-concerts-de-catalunya-musica/el-pianista-carles-marigo-presenta-el-programa-iberics/audio/1075242/.

I no acaba aquí la persecució virtual de Marigó! Tafanejant vídeos publicats pel teatre Atlàntida de Vic, he descobert que és l’artista resident del festival Clàssica Jove i he trobat aquesta joia en la qual el pianista introdueix a joves estudiants de música en l’art -un cop més- de la improvisació i la relectura. Impagable la seva agilitat convertint Queen en Beethoven! https://www.youtube.com/watch?v=qvRU16HtQII&feature=push-prem-sub&attr_tag=t1p8kMNAbIxBZrqb%3A6

En qualitat de resident, hi haurà a Vic dues ocasions més de descobrir el talent de Marigó. La primera, aquest divendres, quan tindrà lloc un “duel” entre dos pianos, el seu i el de Juan Manuel Cisneros, amb el fil conductor de la música de Beethoven (https://latlantidavic.cat/ca/nit-amb-carles-marigo-juan-manuel-cisneros-i-orquestra-de-cambra-de-vic_75933). I, si aquest format us sembla innovador, espereu que us parli de la cloenda del festival: una acció de 3 minuts amb piano… i trapezi (https://latlantidavic.cat/ca/musica-en-suspensio_76023).

M’he quedat impactada amb la força i el talent de Carles Marigó, i vaig comprobant que també és un valent que ve disposat a trecar motllos. Em crida l’atenció la seva flexibilitat, la rapidesa de reflexes, l’energia i la imaginació. Evident talent musical apart, tenim davant un instrumentista diferent i que espero que ens durà moltes alegries.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s